Feedback bij academisch schrijven: wat werkt?

Feedback bij academisch schrijven: wat werkt?

Docenten steken vaak veel tijd in het geven van feedback op (academische) teksten, maar wat doen studenten hier eigenlijk mee?

Aan de hand van recent eye-tracking onderzoek krijg je een uniek inkijkje in hoe goed studenten feedback lezen en verwerken. We bespreken de implicaties hiervan: hoe kan feedback bij schrijven efficiënter en effectiever? Ook verkennen we de mogelijkheden van innovatieve manieren van feedback, zoals comparatieve peer feedback en procesgerichte feedback.

 

Over Renske: 

Renske Bouwer is universitair docent Onderwijswetenschappen bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze doet onderzoek naar de didactiek, toetsing en comparatieve beoordeling van schrijven en ontwikkelt momenteel een leerlijn Academisch Schrijven en een digitale tool ‘de Schrijfmachine’ (winnaar VU Grassroots Award 2019). In 2016 is zij cum laude gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op effectief schrijfonderwijs.

 

Comments are closed.

Toetsen en Examineren in het Hoger Onderwijs website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021