Video essays en game design als oefening en toetsvorm

Video essays en game design als oefening en toetsvorm

Tijdens deze sessie delen we onze ervaringen met meer experimentele oefeningen en toetsvormen in het bachelor programma Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. We duiken daarbij in het nut van en de noodzaak voor meer “vrijblijvende” audiovisuele toetsvormen voor het aanspreken van creativiteit en zelfreflexiviteit. Ook bespreken we game design als een oefening die op speelse wijze inzichten kan genereren in verschillende onderwerpen en interdisciplinaire samenwerking kan bevorderen.

 

Over Jasper en René:

Jasper van Vught is universitair docent bij de afdeling Media- en cultuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op gametheorie en gamemethodologie, game-ethiek en gamegeschiedenis. Hij heeft onder andere onderzoek gedaan naar de classificatie van entertainmentgames en de ervaring van gamegeweld en de preservering en canonisering van de Nederlandse spelgeschiedenis.

 

René Glas is universitair docent nieuwe media en digitale cultuur binnen het departement Media- en cultuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Met een achtergrond in film- en nieuwe mediastudies, is zijn primaire vakgebied Game Studies, waarbinnen hij lesgeeft in en schrijft over onderwerpen als gamegeschiedenis en game-cultuur, vormen van afwijkend spelen en gamegeletterdheid.

 

 

Comments are closed.

Toetsen en Examineren in het Hoger Onderwijs website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020