Voldoen aan richtlijnen verhoogd de kwaliteit van toetsen

Voldoen aan richtlijnen verhoogd de kwaliteit van toetsen

Kwaliteitstandaarden zijn er niet voor niets. Voldoen aan kwaliteitsstandaarden zorgt voor kwaliteit. De 180 gevalideerde richtlijnen voor het ontwikkelen, vaststellen en borgen van toetsen vormen een kwaliteitsstandaard. Het doel van de 180 richtlijnen, geordend op basis van twaalf toetsonderwerpen, is het bieden van praktische handvatten aan toetsontwikkelaars, vaststellers en borgers (zoals leden van toets- en examencommissies) om hun werk gestructureerd uit te laten voeren. Deze presentatie geeft u inzage in de richtlijnen en de totstandkoming ervan.

 

Over Harry:

Harry Molkenboer is master Toetsdeskundige. Hij houdt zich al ruim 25 jaar bezig met de kwaliteit van toetsen, zit sinds 2004 in de redactie van ‘EXAMENS, Tijdschrift voor de toetspraktijk’. Hij heeft drie boeken geschreven over toetsen. Het laatste boek betreft een overzicht van 180 richtlijnen voor het ontwikkelen, vaststellen en borgen van toetsen.

 

Comments are closed.

Toetsen en Examineren in het Hoger Onderwijs website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021