Wijze lessen voor het zelfstandig leren voorbereiden op een toets

Wijze lessen voor het zelfstandig leren voorbereiden op een toets

Studenten dienen een groot deel van de tijd te besteden aan zelfstudie. Maar wat doen ze eigenlijk als ze thuis achter de boeken zitten? Veelgebruikte technieken zijn het opnieuw doorlezen van de stof, tekst markeren en het maken van samenvattingen. Maar hoe effectief zijn deze leerstrategieën eigenlijk? In deze workshop wordt aan de hand van wetenschappelijk onderzoek duidelijk wat werkt en wat niet werkt bij zelfstudie. We gaan specifiek in op hoe studenten zich effectiever kunnen voorbereiden op de echte toets.

Gino Camp is universitair hoofddocent bij de Open Universiteit en doet onderzoek naar effectief leren en doceren. Hij is gepromoveerd in de cognitieve psychologie en vertaalt dit onderzoek naar toepassingen die het leren en doceren kunnen ondersteunen. In 2010 ontving hij de Onderwijsprijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam en in 2018 een Comenius Teaching Fellowship, waarmee een online tool voor effectief studeren werd ontwikkeld.

Comments are closed.

Toetsen en Examineren in het Hoger Onderwijs website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021