Podcast: de kracht van online peer feedback

Podcast - online peer feedback

Peer feedback is een erg goede vorm om samen te leren, vooral nu formatief toetsen steeds meer in opkomst is. Het houdt in dat niet de expert (lees: docent), maar juist de studenten feedback geven aan elkaar. Peer heeft dus betrekking op gelijkgestemden: zowel de gever als de ontvanger leren van elkaar. Voor de docent is een andere waardevolle rol weggelegd.

Esther van Popta (Strategisch beleidsadviseur Onderwijs & ICT-onderzoek) ging tijdens het congres Toetsen en Examineren in het HO in gesprek met student Anne. Ze gaat onder andere in op het proces van het geven van online peer feedback:

Inspiratiesessie: Het geven van online feedback

Op dag 1 van het congres Toetsen en Examineren in het HO neemt Esther van Popta je mee in haar actuele inzichten in online feedback. Wil je een compleet overzicht van alle sessies tijdens dit congres?

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

congres.toetsen-examineren.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024